Duizendste zaak voor Milieucollectief een feit

Duizendste zaak voor Milieucollectief een feit 1024 744 Milieucollectief

Milieucollectief werkt sinds begin 2017 samen met Kristal Compagnie en Antea Group in een ondersteuningscontract voor de diensten West Nederland Zuid, Zeeland en West Nederland Noord van Rijkswaterstaat. Voor deze drie diensten wordt een groot deel van het werk uit handen genomen in het kader van de Waterwet en de Wet Beheer Rijkswaterstaatswerken in grofweg de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland.

Rijkwaterstaat gebouw

In mei 2020 heeft Milieucollectief haar duizendste zaak afgehandeld. En daar zijn we best wel een beetje trots op. De werklast varieerde van eenvoudige meldingen voor bijvoorbeeld een steiger of bodemonderzoek in een waterstaatswerk tot complexe vergunningen voor windparken of de Hemwegcentrale.

Zowel de samenwerking met de drie RWS-diensten als die met de twee andere marktpartijen zijn erg prettig en geven een extra dimensie aan het werken voor dit project. Dat Rijkswaterstaat tevreden is over onze inzet is gebleken want ook de 2e verlengoptie van het contract wordt gebruikt, waarmee we vijf jaar van de uitvraag vol zullen maken.

Eiland van BrienenoordBron: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Bart van Eyck

De 1000ste zaak betrof overigens een ontwikkeling op het Eiland van Brienenoord; een project van Stichting Zuid-Hollands Landschap. Een mooi project binnen een sterk verstedelijkt gebied. Meer informatie: klik hier.